Charleroi brengt gunstige corona-update: zestal kan trainingen hervatten

Charleroi brengt gunstige corona-update: zestal kan trainingen hervatten

30-03-2021 10:27

De voorbije weken was het de beurt aan Sint-Truiden en Sporting Charleroi om geconfronteerd te worden met een corona-uitbraak. Bij de Henegouwers gaan de cijfers nu weer de goede kant uit. Zo mogen zes spelers de trainingen hervatten.

In een update via de eigen kanalen maakt Charleroi bekend dat een nieuwe testronde goed nieuws aan het licht gebracht heeft. In totaal zijn zes kernleden negatief bevonden, waarna de dokter hen toestemming heeft gegeven om zich weer bij de rest van de groep te voegen. Het gaat om Joris Kayembe, Amine Benchaib, Kaveh Rezai, Saido Berahino, Guillaume Gillet en Théo Gécé.

Karim Belhocine zal het graag horen, want het is kort dag. Zondag moeten zijn Zebra's weer vol aan de bak in de strijd om een Play-Off-2-ticket. Het herstelde zestal heeft dus nog vijf dagen de tijd om zich klaar te stomen voor het duel met Royal Excel Moeskroen. In aanloop naar zondag zal er nog een nieuwe coronatest worden afgenomen.

Overigens zijn niet alle kopzorgen verdwenen op Mambourg. Marco Ilaimaharitra, Ognjen Vranjes en Gojko Zajkov blijven onbeschikbaar, terwijl sterkhouders Jordan Botaka, Mamadou Fall en Ali Gholizadeh nog niet terug zijn van interlandverplichtingen.