'Revelatie Dorsch twijfelachtig voor afsluitende EK-groepsduel tegen Roemenië'

'Revelatie Dorsch twijfelachtig voor afsluitende EK-groepsduel tegen Roemenië'

30-03-2021 10:11

Het is twijfelachtig of Niklas Dorsch zal kunnen aantreden met de Duitse U21 in het laatste groepsduel op het Europees Kampioenschap voor beloften. De middenvelder van KAA Gent sukkelt met een rugblessure, opgelopen in de ontmoeting met Nederland (1-1).

Na een fel contact moest Dorsch de strijd staken tegen onze noorderburen. De voorbije dagen probeerde hij wel te hervatten op de groepstraining, maar dat lukte slechts gedeeltelijk, weet Het Laatste Nieuws. Of bondscoach Stefan Kuntz een beroep kan doen op zijn controlerende middenvelder tegen Roemenië, is dan ook koffiedik kijken.

De Duitse beloften zullen alvast een kaarsje branden, want Dorsch deed het in de eerste twee groepsduels uitstekend. Ook Lukas Nmecha, de topschutter van RSC Anderlecht, viel overigens op. Hij scoorde al in beide wedstrijden. De huurling van Manchester City verschijnt naar alle verwachting wél aan de aftrap tegen de Roemenen.

Duitsland heeft voldoende aan een puntje om door te stoten in haar poule en hoeft zelfs bij een nederlaag niet noodzakelijk naar huis. In dat laatste scenario mag Nederland evenwel niet winnen van Hongarije. Opvallend: Duitsland en Roemenië kunnen het op een akkoordje gooien om allebei door te stoten. Bij een gelijkspel waarbij beide ploegen minstens twee keer scoren, is dat het geval.