Burkina Faso verzekert zich van groepswinst, Standard-man viert dubbel feest

Burkina Faso verzekert zich van groepswinst, Standard-man viert dubbel feest

29-03-2021 23:14
0

Een dag om nooit te vergeten voor Abdoul Tapsoba! Niet alleen mocht de piepjonge aanvaller van Standard Luik zijn debuut vieren voor de nationale ploeg van Burkina Faso, bovendien verzekerde het land zich van poulewinst in de kwalificatiefase voor de Africa Cup.

In groep B van de Africa-Cup-kwalificatieronde lag het erg dicht bij elkaar. Bij het ingaan van de zesde en laatste speeldag ging Burkina Faso aan de leiding met negen punten, met Oeganda op acht en Malawi op zeven eenheden. Aangezien die laatste twee nog een rechtstreeks duel voor de boeg hadden, was Burkina Faso eigenlijk al zeker van een ticket voor het Afrikaanse hoofdtoernooi. Toch vervulde het haar plicht: tegen hekkensluiter Zuid-Soedan werd het 1-0.

Twintig minuten voor affluiten mocht Tapsoba zijn interlanddebuut maken. Ongetwijfeld een heuglijk moment voor de negentienjarige spits, die hoe dan ook aan het seizoen van de doorbraak bezig was. Bij Standard komt hij vaak in actie, weliswaar hoofdzakelijk als invaller. Tot op heden wacht hij wel nog op zijn eerste doelpunt in Eerste Klasse A. In de Europa League zette Tapsoba wel twee keer de netten bol.

Oh ja, in het spoor van Burkina Faso mag uiteindelijk ook Malawi zich opmaken voor de Africa Cup of Nations. Het had een zege nodig tegen Oeganda en die pakte het ook, al bleef het nagelbijten tot het einde: 1-0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie