Courtois hoedt zich voor Wit-Russen: Er bestaan geen makkelijke wedstrijden meer

Courtois hoedt zich voor Wit-Russen: "Er bestaan geen makkelijke wedstrijden meer"

29-03-2021 22:44
0

De Rode Duivels jagen tegen Wit-Rusland op een zeven op negen als start in hun WK-kwalificatiecampagne. Normaal gezien mag dat geen problemen opleveren, want het verschil in kwaliteit is navenant. Toch wil Thibaut Courtois het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.

Hoewel België nog nooit tegen Wit-Rusland uitkwam, hoeft onze nationale doelman niet lang na te denken over het type voetbal dat hij verwacht. "Zulke landen voetballen met een strijdershart en hun spelers zullen negentig minuten lopen en knokken", voorspelt Courtois. "Het wordt zeker niet gemakkelijk. We moeten hen achter de bal laten lopen, maar er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden meer", haalt hij een huizenhoog cliché uit de kast.

Na het 1-1-gelijkspel tegen Tsjechië klonk er her en der gemor over het magere spelpeil van de Duivels. "Het is leuk om ons te zien schitteren, maar je kan niet altijd honderd procent zijn", weerlegt Courtois die kritiek. "Er zullen altijd ploegen zijn die je in de problemen brengen." Niettemin volstaan tegen de Wit-Russen enkel de drie punten, liefst met overtuigend voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie