Aguëro weg bij City: 'Lukaku is ideale opvolger, ook vanwege situatie bij Inter'

Aguëro weg bij City: 'Lukaku is ideale opvolger, ook vanwege situatie bij Inter'

29-03-2021 22:18
1

Een einde van een tijdperk bij Manchester City, waar Sergio Aguëro afscheid neemt. De Argentijn was ruim een decennium de aanvalsleider van de huidige koploper uit de Premier League. Wie moet hem opvolgen? Misschien wel ... Romelu Lukaku.

Na zijn vertrek uit Engeland heeft de recordschutter aller tijden van de Rode Duivels nog een stap vooruit gezet. Dat hebben ook de fans van City gezien, want op sociale media wordt Lukaku al volop gelinkt aan The Citizens. Overigens deed Sam Lee, journalist bij The Athletic, enkele weken geleden al hetzelfde. De Brit voorspelde min of meer dat City het contract van Aguëro niet zou verlengen.

In een voorbarige zoektocht naar een vervanger legde Lee onder meer Erling Haaland, Kylian Mbappé en Lukaku in de weegschaal op basis van een heleboel data. Onze landgenoot stak er duidelijk bovenuit. Niet alleen zijn voetbaltechnische vaardigheden zetten hem met stip op één, ook zijn situatie in Milaan kan City bekoren. Inter zit namelijk in financiële moeilijkheden en zal naar alle waarschijnlijkheid moeten besparen.

Lukaku naar City, het zou dus zomaar kunnen. Of wordt het Chelsea FC? Vorige week kwam naar buiten dat The Blues azen op een sensationele terugkeer van Big Rom. Opnieuw droomt Twitter al verder: nu Aguëro op de markt is, trekt hij misschien wel naar Stamford Bridge. Enkele Londense fans dromen zelfs van een koningsduo Aguëro-Lukaku. Dat lijkt toch eerder wishful thinking.