Gentse sterkhouder loopt blessure op tijdens EK voor beloften

Gentse sterkhouder loopt blessure op tijdens EK voor beloften

29-03-2021 21:14
1

Komend weekend wordt de Jupiler Pro Leaugue weer op gang getrapt. De ploegen verwelkomen de komende dagen de spelers terug die weg waren met interland verplichtingen. Zo zag ook KAA Gent Niklas Dorsch vertrekken naar het EK voor beloften. Maandag meldde Sky Sport dat de jonge Duitser een blessure heeft opgelopen.  

Dorsch was bezig aan een goed EK met Duitsland, net zoals RSC Anderlecht-spits Lukas Nmecha. Er rest de Duitsers nog één groepswedstrijd, maar of Dorsch zal kunnen aantreden in die wedstrijd is hoogst onzeker. Hij zou op de sukkel zijn met een spierblessure. In die laatste groepswedstrijd nemen de Duitsers het op tegen Roemenië.

De blessure van Dorsch zou niet alleen een aderlating zijn voor Duitsland, maar ook voor Gent. Want in de strijd om een ticket voor Play-Off 2 zijn we in de cruciale weken aanbeland. Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie staan ze op plek negen in het klassement. Het heeft evenveel punten als de nummer acht, Zulte Waregem. Die felbegeerde achtste plaats geeft recht op deelname aan Play-Off 2.