Courtois: “Na 1 match zeggen dat we het EK niet kunnen winnen? Niet dramatiseren

Courtois: “Na 1 match zeggen dat we het EK niet kunnen winnen? Niet dramatiseren"

29-03-2021 18:15
3

Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Tsjechië, hebben de Rode Duivels op de nodige kritiek kunnen rekenen. Onze nationale nummer één, Thibaut Courtois maant aan tot kalmte op de persconferentie. “Na één match zeggen dat we het EK niet kunnen winnen? Niet dramatiseren”  

Zaterdag behaalde de Duivels niet het resultaat dat ze verhoopt hadden en ook de manier waarop dat gebeurde was niet opperbest. Maar volgens Courtois is het onnodig om hier conclusies uit te trekken. "Als je op basis van één moeilijke uitmatch zulke conclusies trekt, dan is dat een beetje erg."

"Ik zeg niet dat het zaterdag onze beste match was, maar het was ook niet onze slechtste match. Als je telkens met 2-0 of 3-0 wint, dan leer je niets bij." Courtois vond het een nuttige match met veel leermomenten. "De match van zaterdag was goed om te zien hoe een ploeg ons onder druk kan zetten. Het was een hele nuttige match."

Courtois beseft ook dat er in de toekomst nog ploegen zullen zijn die de Rode Duivels in de problemen gaan brengen. Maar dat moet je niet dramatiseren volgens de doelman van Real Madrid. “Het EK is deze zomer. Dan moeten we geweldig spelen."