Rode Duivels niet met sterkste elf, Martinez kondigt wissels aan tegen Wit-Rusland

Rode Duivels niet met sterkste elf, Martinez kondigt wissels aan tegen Wit-Rusland

29-03-2021 17:00 Laatste update: 17:00
19

Roberto Martinez hoopt de interlandperiode te kunnen afsluiten met een goed resultaat tegen Wit-Rusland. Met de sterkste elf zal dat echter niet gebeuren. Zo krijgen enkele belangrijke pionnen rust van de bondscoach.

Al voor de interlandperiode leken er afspraken gemaakt te zijn met de clubcoaches, waardoor enkele spelers dinsdag niet in actie zullen komen. "Voor de verdedigende spelers is het iets makkelijker", zegt Martinez op zijn persconferentie. "Voor de aanval zullen er een aantal nieuwe jongens in het stuk voorkomen."

Zo is er voor Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne hoogstwaarschijnlijk geen basisplaats weggelegd. "Lukaku en De Bruyne zullen geen negentig minuten spelen", kondigde de bondscoach nu al aan.

Toch heeft Martinez plots weer meer keuzemogelijkheden. "We hadden goed nieuws over Dries Mertens en hij zal meetrainen. Dat is ook het geval voor Dennis Praet, Dedrick Boyata en Yannick Carrasco en na die training zullen we beslissen of ze kunnen meespelen tegen Wit-Rusland", besluit Martinez.