De Laet was tegen comeback Lamkel Zé: Ik gaf hem twee weken

De Laet was tegen comeback Lamkel Zé: "Ik gaf hem twee weken"

29-03-2021 12:30 Laatste update: 12:35
3

Didier Lamkel Zé is terug een belangrijke speler voor Antwerp. Nochtans stond de Kameroener in de winter op vertrekken. Ritchie De Laet geeft aan dat hij deze wending niet zag aankomen. 

Meer nog: De Laet was zelf tegen de comeback van Lamkel Zé. "Ik vond dat de ploeg goed samenhing en ik weet wat Lamkel Zé allemaal heeft uitgespookt vorig jaar. Ik vond het onnodig dat hij terugkeerde. Ik dacht ook als supporter van Antwerp. Voor mij had hij geen plaats meer binnen de club en ik heb dat ook aangegeven", vertelt hij aan Sport/Footmagazine

De comeback lag dan ook moeilijk. "Eerst was de ploeg verdeeld, en dat zag je ook in wedstrijden. Als hij scoorde, kwam niet iedereen hem feliciteren. Maar op een gegeven moment zagen we dat we hem nodig hadden. Boos blijven op hem gaat ons toch niet helpen."

Bovendien doet Lamkel Zé wel degelijk moeite. "Hij gedraagt zich normaal, hopelijk blijft dat zo. Ik gaf hem eigenlijk twee weken, maar hij blijft op tijd komen en traint goed. Als hij geen stommiteiten doet en zijn werk levert, is er geen probleem. Het is een uitstekende speler. Hij kan veel hoger spelen, maar na alles wat hij gedaan geeft... veel coaches zullen zeggen dat ze zo'n speler niet willen."