'Buffon is klaar met reserverol en overweegt buitenlands avontuur'

'Buffon is klaar met reserverol en overweegt buitenlands avontuur'

29-03-2021 11:10

De 43-jarige Gianluigi Buffon overweegt om aankomende zomer nog één keer een buitenlands avontuur aan te gaan. De Italiaanse doelman denkt nog niet aan stoppen en is uitgekeken op zijn reserverol bij De Oude Dame.

Buffon is onder het bewind van Andrea Pirlo de tweede doelman achter de Pool Wojchiech Szczesny. De zeer ervaren Italiaan kwam dit seizoen nog niet verder dan vijf competitiewedstrijden en een handjevol bekerwedstrijden. De routinier overweegt volgens La Gazzetta dello Sport om na afloop van het huidige seizoen nog éénmaal een buitenlands avontuur aan te gaan.

De voormalig international van Italië is ondanks zijn hoge leeftijd nog niet van plan om te stoppen en zou graag meer speeltijd willen. Bij Juventus, waar hij zijn rol kent, gaat de doelman die waarschijnlijk niet krijgen. Mocht Buffon in de zomer daadwerkelijk vertrekken bij Juventus, is dat voor de doelverdediger pas zijn tweede buitenlandse avontuur in zijn carrière. Tijdens het seizoen 2018-2019 stond Buffon onder contract bij Paris Saint-Germain, daarvoor speelde Buffon sinds 1995 enkel en alleen in Italië.