Anderlecht zei bedankt en tot ziens tegen hem, het was heel koud

"Anderlecht zei bedankt en tot ziens tegen hem, het was heel koud"

29-03-2021 11:00 Laatste update: 13:11
10

De jonge Belg Largie Ramazani probeert zich dit seizoen in de kijker te spelen bij Almeria, in de Spaanse tweede afdeling. Ramazani heeft ook een verleden bij Manchester United, maar zette zijn eerste voetbalstappen bij Anderlecht. Zijn vader geeft aan dat hij daar geen mooi verhaal beleefde.

Ramazani speelde maar tot de U11 bij Anderlecht. Daar had hij het moeilijk met de concurrentie van Verschaeren en Patoulidis. "Er werd minder aan hem gedacht en hij speelde ook minder. Dat heeft hem echter niet tegengehouden om de topschutter te worden bij de U11 met zestien goals en ook nog tien assists", benadrukt zijn vader bij La Dernière Heure. 

Ramazani werd toen al gevolgd door heel wat clubs. "Lille, Chelsea en Ajax bekeken hem, maar hij is gebleven. Bij de U12 was het het jaar daarop echter hetzelfde liedje. We hebben toen besloten om toch te vertrekken. Anderlecht heeft toen 'bedankt en tot ziens' gezegd, het was heel koud."

Ramazani kwam later terecht bij Charlton Athletic en tekende zijn eerste profcontract bij Manchester United. Bij Almeria speelde hij dit seizoen 456 minuten, waarin hij twee goals scoorde. Het ziet ernaar uit dat Almeria zijn aflopende contract niet gaat verlengen.