Tielemans en Lukaku kregen het aan de stok met elkaar: Er was nervositeit

Tielemans en Lukaku kregen het aan de stok met elkaar: "Er was nervositeit"

29-03-2021 08:44 Laatste update: 09:59
3

De Rode Duivels slaagden er zaterdag niet in om de drie punten te pakken tegen Tsjechië. De jongens van Roberto Martinez hadden het moeilijk en dat was ook merkbaar bij Romelu Lukaku.

De spits wist wel te scoren, maar zat duidelijk niet goed in zijn vel tegen Tsjechië. Lukaku moest af en toe ook heel diep terugzakken en werd bij het druk zetten niet geholpen door het middenveld van de Rode Duivels. Volgens analist Alexandre Teklak zorgde dat ook voor frustraties. Grotendeels gericht op Youri Tielemans, die een matige partij speelde.

Bij La Dernière Heure klinkt het dat Lukaku te weinig werd gesteund door Tielemans en dat de spits zich daar ook merkbaar om ergerde. Niet alleen bij het druk zetten, maar ook in balbezit had Tielemans het moeilijk om aan te sluiten bij Lukaku. De Tsjechische middenvelder Tomas Soucek kreeg daardoor vrij spel om de wedstrijd helemaal op slot te houden en het Lukaku nog wat moeilijker te maken.

Nervositeit
Dat zag men ook bij VTM. "Er was sprake van nervositeit en ook een discussie", gaf Stef Wauters aan, waarop Marc Degryse meteen inpikte. "Tielemans wou de bal terugkrijgen van Lukaku om vervolgens diep te spelen, maar Lukaku leverde het leer in bij de verdedigers. Daardoor ontstond die discussie", klonk het.

“Tielemans wilde meer verticaal spel in de ploeg en in de match brengen. Dat kwam natuurlijk ook door die achterstand. In dat opzicht is zo’n discussie wel begrijpelijk. En dat gebeurt wel eens vaker, hoor", besloot Degryse.