Hevige rotatie bij Rode Duivels: 'Vanaken en Doku mogen hopen op minuten'

Hevige rotatie bij Rode Duivels: 'Vanaken en Doku mogen hopen op minuten'

29-03-2021 07:30
20

De Rode Duivels hebben al twee interlands achter de boeg en voor spelers zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku wordt de kalender daardoor bijzonder druk. Roberto Martinez zal tegen Wit-Rusland dan ook gaan roteren.

Een slecht resultaat in Tsjechië en de Rode Duivels kunnen alle punten gebruiken. Toch zal Martinez niet met zijn basiself voor de dag komen tegen Wit-Rusland. “Het is duidelijk dat we wat frisse elementen nodig hebben. Daarom ga ik voor andere spelers kiezen", zegt Martinez bij Het Nieuwsblad.

"Het is nu nog vroeg om te zeggen wie of op welke posities, maar het zal vooral in het offensieve compartiment zijn. We gaan het team dus opfrissen. Drie wedstrijden in zes dagen is zwaar. Ik had een plan gemaakt om hier en daar te wisselen. Ik blijf daarbij", geeft hij aan.

Veel rotatie
Sterkhouders zoals De Bruyne, Lukaku en Youri Tielemans lijken alvast op de bank te gaan beginnen. Volgens La Dernière Heure krijgen we met Hans Vanaken en Dennis Praet een nieuw middenveld tegen Wit-Rusland, voor Albert Sambi Lokonga zal het hoogstens bij een invalbeurt blijven.

Op de flanken lijken Leandro Trossard, Jérémy Doku en/of Adnan Januzaj op speelminuten te mogen hopen. Op links is Thorgan Hazard dan weer beschikbaar, net zoals Thomas Meunier op rechts. Achterin kunnen ook Brandon Mechele en Dedryck Boyata in actie komen.