UPDATE: 'Nog steeds onduidelijkheid over statement dat Rode Duivels zullen maken'

UPDATE: 'Nog steeds onduidelijkheid over statement dat Rode Duivels zullen maken'

29-03-2021 07:15 Laatste update: 30-03-2021 09:28
6

De voorbije dagen zagen we bij enkele Europese ploegen al protesten op het WK in Qatar. Bij de Rode Duivels bleef het stil, maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

Onder andere bij Duitsland, Noorwegen en Nederland was er kritiek op het EK in Qatar. Spelers van die drie landen protesteerden tegen het WK in Qatar met T-shirts met kritische opschriften voorafgaande hun interland. Bij België wilden men nog geen actie voeren.

Eerder klonk het bij de KBVB in een persbericht dat het WK in Qatar een 'hefboom kan zijn tot verbeteringen', maar dat statement zorgde voor flink wat kritiek van onder andere Marc Degryse. Volgens Het Laatste Nieuws gaat men bij de Rode Duivels nu toch protesteren tegen het WK in Qatar.

Het is niet duidelijk wat de Rode Duivels gepland hebben, maar voor de wedstrijd in Wit-Rusland zou er wel actie gevoerd worden tegen het WK in Qatar.

Update 30/3: Het Laatste Nieuws meldt dat de Belgische voetbalbond heeft bevestigd dat er een statement komt, maar hoe dat er zal uitzien, is nog steeds koffiedik kijken. Een T-shirt met een boodschap lijkt de meest aannemelijke optie. Blijkbaar wil of kan de KBVB niet dieper ingaan op de vorm en inhoud van de protestactie. Afwachten tot de aftrap van het duel met Wit-Rusland, lijkt het.