'Lang niet lang buiten strijd, Club Brugge mist smaakmaker wel tegen Anderlecht'

'Lang niet lang buiten strijd, Club Brugge mist smaakmaker wel tegen Anderlecht'

29-03-2021 07:00 Laatste update: 07:41
22

Noa Lang heeft zijn EK met Jong Oranje vervroegd moeten afsluiten met een blessure. De Nederlander viel uit en keerde inmiddels al terug naar Club Brugge. Daar revalideert Lang verder, die even buiten strijd zal zijn.

Philippe Clement zag afgelopen zaterdag een nachtmerrie werkelijkheid worden met de blessure van Lang. De Nederlander ging al hinkend en snikkend naar de kant en moest afscheid nemen van zijn landgenoten. Hij is inmiddels terug in België om verder te revalideren en zal even onbeschikbaar zijn voor de landskampioen. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Het goede nieuws is dat de blessure van Lang niet té erg is en dat hij ook geen maanden buiten strijd zal zijn. Het slechte nieuws is dat de reguliere competitie er voor hem mogelijk wel al opzit. Bij Club Brugge zal men ongetwijfeld geen risico's willen nemen en wachten tot Lang 100 procent fit is om hem weer op het veld te krijgen. De bovengenoemde bron speculeert dat Lang daardoor ook tegen RSC Anderlecht en Royal Excel Mouscron niet meer in actie komt. Alles om Lang topfit te krijgen voor de Play-Offs.

Daardoor mag Tahith Chong weer hopen op een basisplek bij Club Brugge. De Nederlander werd afgelopen winter gehaald, maar kon toch nog niet helemaal overtuigen. Nu krijgt hij een nieuwe kans om zich te tonen bij Blauw-Zwart.