Beresterke Malinovskyi kan Oekraïne toch niet over de streep trekken tegen Finland

28-03-2021 23:14 Laatste update: 23:19
1

In de voorrondecampagne voor het WK 2022 in Qatar is Oekraïne er niet in geslaagd om de maat te nemen van Finland: 1-1. Aan Ruslan Malinovskyi zal dat niet gelegen hebben, want die was een ware gesel voor de tegenstander.

De voormalige spelverdeler van KRC Genk is inmiddels ook bij de Oekraïense nationale ploeg uitgegroeid tot een belangrijke schakel. Tegen Finland onderstreepte hij die status nogmaals, want in aanvallend opzicht was Malinovskyi de gevaarlijkste man. Dankzij zijn gouden linker verzorgde hij zowel de meeste schoten, voorzetten, kansen áls dribbels van alle spelers op het veld.

Straffe statistieken, maar die leverden zijn land dus slechts één puntje op. Nochtans leek Oekraïne de zwaarste klus geklaard te hebben toen Junior Moraes tien minuten voor affluiten de openingstreffer voor zijn rekening nam. Toch slaagde Finland er nog in om gelijk te maken: in minuut 89 zette Teemu Pukki een strafschop om. Beide landen staan nu op twee punten uit twee wedstrijden in Groep D, waar Frankrijk aan de leiding gaat. Finland is overigens een tegenstander van de Rode Duivels op het komende EK.