Koller leeft mee: Het faillissement van Lokeren heeft me veel pijn gedaan

Koller leeft mee: "Het faillissement van Lokeren heeft me veel pijn gedaan"

28-03-2021 22:39

De interland tussen Tsjechië en België, die op 1-1 eindigde, was de ideale gelegenheid voor Jan Koller om nog eens herinneringen aan zijn Belgische doortocht op te halen. De reusachtige ex-spits brak door bij Sporting Lokeren en beleefde hoogdagen in het shirt van RSC Anderlecht. Beide clubs vergaat het vandaag de dag echter minder.

Eerlijk is eerlijk: Koller volgt ons vaderlandse voetbal niet bepaald meer vanop de voet. "Niet héél veel, maar Anderlecht natuurlijk wel. Zoals ik de resultaten van elke ex-club in de gaten hou", legt de Tsjech uit bij Het Laatste Nieuws. Bij Lokeren ligt dat anders. "Dat is al wat moeilijker sinds ze niet meer op het hoogste niveau spelen."

Het nieuws over het faillissement van de Waaslanders heeft dus ook Tsjechië bereikt. "Het heeft me alleszins veel pijn gedaan", bekent Koller. "Niet vergeten: die club was heel belangrijk in mijn carrière. Het is triest dat het zo is gelopen. Allez, Lokeren is toch een traditieclub? Ik hoop dat ze snel weer in eerste klasse voetballen."