Onuachu neemt eindelijk heldenrol aan bij Nigeria: Met dank aan onze natie

Onuachu neemt eindelijk heldenrol aan bij Nigeria: "Met dank aan onze natie"

28-03-2021 22:09

De druk is van de ketel bij Paul Onuachu! Terwijl de Nigeriaan van KRC Genk met de ogen dicht scoort in de Jupiler Pro League, liep zijn interlandcarrière bijzonder stroef. Dit weekend was hij eindelijk eens van goudwaarde, met de winnende treffer tegen Benin. Onuachu lijkt dan ook bevrijd.

Tot op heden had de reusachtige aanvaller nog geen al te beste ervaringen gehad bij de Super Eagles. In zeven interlands wist hij amper één keer raak te treffen. In het Africa-Cup-kwalificatieduel tegen Benin was er dan toch eens een heldenrol voor hem weggelegd. Als invaller kopte Onuachu raak in de derde minuut van de blessuretijd, goed voor een verlossende 0-1.

"Ik wil gewoon onze natie bedanken, die heeft mij echt vooruitgestuwd. Zij hebben mij echt gepusht om te tonen wat ik nu heb getoond. De nationale ploeg, ik heb het geflikt! Ik ben zo gelukkig voor de ploeg en het land. Scoren geeft een spits een heleboel vertrouwen en daar ben ik erg gelukkig om. We moeten er gewoon naartoe en het goud veroveren", blikte Onuachu bij All Nigeria Soccer nog even vooruit naar de nakende Africa Cup of Nations.

Saillant detail: in eerste instantie behoorde Onuachu helemaal niet tot de 24-koppige selectie van Gernot Rohr. Aangezien de Genkenaar de voorbije keren geen potten wist te breken in het groen-en-wit van Nigeria, leek hij uit de gratie gevallen te zijn. Toen Moses Simon zich blesseerde, mocht Onuachu dan toch afreizen naar Afrika. Een geluk bij een ongeluk, zeg maar ...