Het is klote om naar FC Barcelona te gaan en niet te spelen

"Het is klote om naar FC Barcelona te gaan en niet te spelen"

28-03-2021 21:45

Jean-Clair Todibo spreekt duidelijke taal over zijn transfer naar FC Barcelona. De Franse verdediger baalt ervan dat hij weinig kansen heeft gehad in het eerste elftal, maar legt de schuld bij zichzelf.

Barcelona kocht Todibo in 2018 van Toulouse, maar deed amper een beroep op hem. Dat heeft volgens Todibo deels te maken met hemzelf. "Het ontbrak me aan nederigheid, professionaliteit en ik was niet serieus genoeg", zegt Todibo tegen L'Équipe. Hij speelt nu op huurbasis bij OGC Nice. "Ik weet niet wie ik dacht dat ik was. Ik doe nu zo goed mogelijk m'n best, zodat mensen kunnen zeggen dat ik ben veranderd. Ik hecht geen waarde aan de mening van andere mensen, ik ben de enige wiens mening telt."

Todibo speelde in totaal vier Primera Division-wedstrijden voor Barcelona. "Het is klote om naar Barcelona te gaan en niet te spelen. Ik speel nog liever voor Sedan (Franse club op vierde niveau, red.) dan dat ik naar Barcelona ga om niet te spelen. Je krijgt bij Sedan veel minder kritiek. De presentatie bij Barcelona is gekkenhuis, maar ik speelde er maar vijf wedstrijden (ook één bekerdueo, red.)."

"We zijn kampioen geworden, maar ik heb het team niet geholpen. Eric Abidal zag me als vervanger van Gerard Pique. Ik speelde twee wedstrijden, tot Valverde me zei dat ik vierde verdediger was en mezelf moest bewijzen in de voorbereiding. Samuel Umtiti raakte geblesseerd, ik deed het goed, maar kreeg niet de kans", zegt hij.

"Ik vraag niet om El Clasico te spelen, maar wel een paar wedstrijden te spelen. Ik denk dat ik het niveau heb om te starten tegen Leganes, met alle respect voor hen. Ik heb twee maanden gewacht voor de wedstrijd tegen Internazionale, al begreep ik dat ik moest vertrekken."