Toma (KRC Genk) en Zwitserland verliezen van Kroatië

28-03-2021 20:26

Bastien Toma heeft zondag samen met zijn Zwitserse ploegmaats verloren van Kroatië op het EK voor beloften. De middenvelder van KRC Genk speelde heel de wedstrijd. De Kroaten kwamen 3-0 voor, maar Zwitserland kon de score nog milderen tot 3-2.

Op de website van UEFA valt te lezen dat Zwitserland een dominante eerste helft speelde, ondanks de vroege tegengoal dat het te slikken kreeg van luka Ivanusec. In de tweede helft was er geen sprake meer van het sterke Zwitserse geheel en Kroatië rook zijn kans.

In vier minuten tijd klom het van een 1-0 naar een 3-0 voorsprong. Zwitserland zette in minuut 79 nog wel de achtervolging in. Kastriot Imeri trof raak vanop de stip. In minuut 89 werd het zelfs nog 3-2, maar de gelijkmaker viel niet meer. Daardoor komt Kroatië op gelijke hoogte te staan met Zwitserland in de groep. Zondagavond wordt in diezelfde groep nog het duel tussen Portugal en Engeland afgewerkt.