Spanje scoort pas in blessuretijd en wendt dramatische kwalificatiestart af

28-03-2021 19:55 Laatste update: 19:58

Spanje heeft na de teleurstellende 1-1 tegen Griekenland bijna weer een tik op de kin gekregen. Lang stond het ook in Georgië 1-1, maar diep in blessuretijd schoot Dani Olmo de gelukkige Spanjaarden naar de overwinning.

Georgië - Spanje 1-2
De formatie van bondscoach Luis Enrique had meer dan zeventig procent balbezit, maar speelde daarmee evenveel kansen bij elkaar als de Georgiërs. Die hadden de zaakjes goed op orde en kwamen in de eerste helft zelfs op voorsprong. Khvicha Kvaratshkelia schoof de bal in de verre hoek en liet de fans in het Dinamo Stadion juichen.

Na rust probeerde Spanje meermaals om door de hechte defensie van Georgië heen te breken. Dat leek maar één keer te lukken: Ferrán Torres scoorde in minuut 53, maar daarna strandden alle aanvallen van La Roja op de muur van de thuisploeg. Diep in blessuretijd dompelde Dani Olmo de aanwezige fans echter toch nog in rouw door het winnende doelpunt te maken en een dramatische start van de WK-kwalificatiereeks daarmee af te wenden.

Albanië - Engeland 0-2
De Engelsen deden wel wat ze moesten doen en gaven de thuiszege op San Marino (5-0) van drie dagen geleden een goed vervolg in Tirana. Harry Kane kopte in de eerste helft al vallend raak en na rust verdubbelde Chelsea-spelmaker Mason Mount de marge. Dat was ruim voldoende voor The Three Lions om het klusje te klaren en de koppositie in groep I steviger in handen te nemen.