Lang vertrekt bij Jong Oranje en keert met bovenbeenblessure terug naar Brugge

Lang vertrekt bij Jong Oranje en keert met bovenbeenblessure terug naar Brugge

28-03-2021 14:21 Laatste update: 14:42
6

Jong Oranje moet het in de laatste groepswedstrijd op het EK U21 doen zonder Noa Lang. De Club Brugge-aanvaller heeft te veel last van een blessure en keert terug naar ons land.

Dat meldt de KNVB via officiële kanalen. Hij verliet tegen Jong Duitsland in tranen het veld met een bovenbeenblessure. Er lijkt geen sprake te zijn van een ernstige kwetsuur: de KNVB geeft aan dat Lang 'op dit moment te veel hinder van zijn bovenbeen heeft om mee te kunnen spelen tegen Jong Hongarije'. 

Jong Oranje kan geen vervanger oproepen voor de geblesseerde Lang. Bondscoach Erwin van de Looi houdt hierdoor 22 speler over om uit te kiezen aanstaande dinsdag. Jong Oranje en Jong Hongarije trappen dan om 18.00 uur af. "Zondag ondergaat hij een scan. Hij heeft nu een brace om. Ik begrijp dat de knie dik is", vertelde Van de Looi na de wedstrijd al. "Hij was heel verdrietig en had veel pijn, dus dat was niet best."

Jong Oranje is tegen Jong Hongarije afhankelijk van het resultaat bij Jong Duitsland - Jong Roemenië. Mocht de wedstrijd tussen die twee landen in een 2-2 gelijkspel eindigen, dan gaan Jong Duitsland en Jong Roemenië naar de volgende ronde. Mocht Jong Oranje in dat geval winnen van Jong Hongarije, dan maakt dat niets uit.