Zeldzaam verlies voor Anderlecht: Speelsters willen zich herpakken

Zeldzaam verlies voor Anderlecht: "Speelsters willen zich herpakken"

28-03-2021 13:36 Laatste update: 13:45
2

De vrouwen van Anderlecht kunnen dan toch verliezen. Stadsgenoot White Star was zaterdag de sterk met 0-1. Coach Patrick Wachel reageert nuchter bij Sporza.

Na zeventien zeges heeft Anderlecht eindelijk eens verloren. "Hoe langer de reeks duurde, hoe dichterbij de nederlaag kwam. Spijtig genoeg gebeurde het gisteren tegen Woluwe, dat heel georganiseerd en gretig was. Bij ons was het dan weer telkens net niet en de keeper van de tegenpartij was zoals wel vaker de beste speelster bij de tegenpartij, zeker in de tweede helft."

Wachel gaat meteen voor revanche. "Mijn speelsters willen zich snel herpakken, jammer genoeg moeten ze nu drie weken wachten voor de Play-Offs beginnen. We hebben nog altijd een mooie voorsprong te pakken op de tweede. Het is leuker om vijf punten voor te staan dan achter. We hebben nog altijd een mooie voorsprong te pakken op de tweede. Het is leuker om vijf punten voor te staan, dan achter."

Wachel wil hoe dan ook afsluiten met een titel. In de zomer wordt hij vervangen door Johan Walem. "Met voorlopig drie landstitels kan ik tevreden terugblikken. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en wat meer tijd voor mijn familie. Op dit moment telt alleen een mooi afscheid van de club met een nieuwe titel. Mijn opvolger is nieuw in het vrouwenvoetbal, maar het is iemand met een mooie carrière achter de rug als trainer en speler."