Draw voor Rode Duivels: Wisten dat het moeilijk ging worden

Draw voor Rode Duivels: "Wisten dat het moeilijk ging worden"

28-03-2021 11:00 Laatste update: 11:01

De Rode Duivels zijn niet verder gekomen dan 1-1 tegen Tsjechië. Jan Vertonghen had duidelijk gehoopt op meer, ook al is Tsjechië een sterke tegenstander.

"We spelen elke match om te winnen. We wisten wel dat het moeilijk ging worden tegen een tegenstander die hoog druk zet, heel direct voetbal speelt en ook kwaliteit heeft", aldus Vertonghen bij VTM.

Tsjechië hield dat niveau ook heel de match vol. "Ze bleven goeie kansen krijgen. Het veld werd heel groot en er kwam heel veel ruimte tussen de linies. Dan moet je ballen vasthouden of tweede ballen winnen. Dat lukte allebei niet echt en dan gaven we achteraan nog een paar gemakkelijke ballen weg. Dan is 1-1 uiteindelijk niet zo slecht, als je naar de kansen kijkt."

Tsjechië wordt sowieso de zwaarste concurrent in de groep. "Dat had ik van tevoren verwacht. Als je de uitslagen van Tsjechië in de laatste maanden bekijkt, weet je dat het onze zwaarste tegenstander wordt. Hier 1-1 spelen is dan niet slecht. Ik wil niet zeggen dat dit ons met de voetjes op de grond zet, want we zijn nooit gaan zweven. Maar we weten dat er ook andere moeilijke tegenstanders zijn."