VP-Analyse: Werk aan de winkel voor EK na moeilijke wedstrijd tegen stug Tsjechië

27-03-2021 22:52 Laatste update: 28-03-2021 14:14
40

Zaterdagavond konden de Rode Duivels niet winnen van Tsjechië. Een streep door de rekening. Tsjechië kwam zelden in de problemen, het moet beter in de aanloop naar het EK.

Niet overtuigend
De wedstrijd van de Rode Duivels was bijlange niet overtuigend. Ze straalde nooit overmacht uit, en konden nooit dominantie uitstralen. Dat is misschien ook wel de verdienste van de Tsjechen, maar als België moet je deze wedstrijd gewoon winnen. Het spel was verre van goed. In de eerste helft kregen de Rode Duivels nog wat kansen. Maar afgaand op de tweede helft mogen ze blij zij dat ze een punt pakken.

Verrassend Tsjechië
De Tsjechen gaven aan geen schrik te hebben van de Rode Duivels, en dat bleek zo. Ze deinsden niet terug, zetten zelfs hoog druk. In de eerste helft redde goalie Vaclík nog de meubelen, in de tweede helft moest Courtois dat doen. Tsjechië nam duidelijk de overhand in de tweede helft. Ook na de gelijkmaker van Lukaku hielden ze de wedstrijd onder controle. Ze konden zelfs nog winnen. Op een haar na maakten ze de 2-1 in de slotfase.

Mister De Bruyne
Het lijkt duidelijk dat De Bruyne dit team moet dragen op het EK. Met een prima assist zette hij België terug op het juiste pad. Ook trof hij zelf nog de paal. Dit team staat en valt met een goede De Bruyne. Al mag de verdediging ook nog in de spiegel kijken. Deze stond behoorlijk wankel.

Complimenten voor Provod
Provod scoorde de 1-0 en kon daarna nog heel wat gevaar creëren. Hij viel ons op in de positieve zin. Het was een gesel voor Denayer en co. De Rode Duivels zijn gewaarschuwd voor de terugmatch.