Rode Duivels komen niet verder dan een gelijkspel in Tsjechië

Rode Duivels komen niet verder dan een gelijkspel in Tsjechië

27-03-2021 22:36
47

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd te winnen in Praag. Het werd 1-1. Martinez en co. behalen zo 4 op 6. Een valse noot in het begin van de WK 2022-campagne.

Eerste helft
De Rode Duivels startte met balbezit. Al snel werd duidelijk dat Tsjechië zich niet zou ingraven. Rond minuut tien kwam Mertens met een eerste kans. De goalie van Tsjechië redde goed. Na deze kans had België het even moeilijker. Tsjechië kon stand houden en trof zowaar de paal. Oude bekende Krmencík was de schutter.

Ook Courtois hield stand en Dendoncker luidde een kansenreeks van de Belgen in. De middenvelder mistte net, en ook De Bruyne had de 0-1 aan het hoofd. Telkens redde Vaclík geniaal. Dankzij de doelman bleef het 0-0. 

De Rode Duivels verpletterden Tsjechië niet, maar hadden wel de mogelijkheid om te scoren. Hoewel Tsjechië die mogelijkheid ook had.

Tweede helft
De tweede helft begon minder voor de ploeg van Martinez. Eerst trapte Provod nog over, bij zijn tweede poging schoof hij de 1-0 voorbij Courtois. De Rode Duivels moesten even bekomen. Mertens viel geblesseerd uit, en Tsjechië hield stand. Tot De Bruyne Lukaku op het uur wegstuurde. Hij maakte er al dribbelend 1-1 van.

Tsjechië bleef overeind, en ging zowaar op zoek naar de 2-1. Courtois moest alert blijven. Ook de Bruyne had een grote kans. Hij vond dan weer de paal. Het bleef op en af gaan. Provod kon weer een kansje afdwingen, en ook De Bruyne bleef de gevaarlijkste man met een schot.

In de slotfase kwamen de Rode Duivels opnieuw goed weg. Boril trof na een hoekschop de lat, Courtois moest de meubelen redden op een schot van Provod en Alderweireld redde nog op de lijn. Het bleef 1-1. Daar mag Martinez al bij al nog blij mee zijn.