Turkije houdt Haaland van scoren af, Thorstvedt (KRC Genk) de schlemiel

Turkije houdt Haaland van scoren af, Thorstvedt (KRC Genk) de schlemiel

27-03-2021 20:10

Turkije heeft de overwinning op het Nederlands elftal een passend vervolg gegeven. De Turken wisten Erling Haaland in bedwang te houden en boekten een knappe 3-0 zege op Noorwegen, waar Kristian Thorstvedt van KRC Genk niet voor wist te overtuigen.

Oranje ging in Istanbul met 4-2 de boot in door drie goals van Burak Yilmaz, maar in het Spaanse Málaga - waar het duel werd gespeeld wegens coronarestricties - eiste Ozan Tufan de hoofdrol op. Hij werkte al na vier minuten een van richting veranderde voorzet binnen. Binnen het halfuur verdubbelde Turkije de voorsprong doordat Çaglar Söyüncü raak kopte uit een hoekschop.

De Noren - met Haaland en Martin Odegaard in de basis - hadden weinig in te brengen. Het hoogtepunt voor de Turken volgde na een uur. Tufan krulde zijn tweede treffer van de avond prachtig binnen. Tien minuten voor tijd kreeg Genk-middenvelder en invaller Thorstvedt ook nog rood voor een stevige tackle. Het werd zo een vervelende avond voor de Noren.

Door de overtuigende zege is Turkije koploper in de WK-kwalificatiepoule van Oranje. De Turken hebben evenveel punten als Montenegro, dat eerder op de dag met 4-1 won van Gibraltar en ook nog foutloos is.