'Slachtoffer' vergeeft Van Dijk na doodschop: 'Hij heeft mijn loopbaan verwoest'

'Slachtoffer' vergeeft Van Dijk na doodschop: 'Hij heeft mijn loopbaan verwoest'

27-03-2021 15:28

Voor Michael Ngoo, een ooit talentvolle spits die nu op Cyprus peelt, is de tijd aangebroken dat hij Virgil van Dijk kan vergeven. De Nederlandse verdediger blesseerde Ngoo bijna zeven jaar geleden zwaar aan zijn enkel.

Tijdens een wedstrijd tussen Celtic en Kilmarnock (2-0) in oktober 2014 kwam Van Dijk stevig in en raakte hij de enkel van Ngoo vol. In een interview met Planet Football blikt de Engelse spits, die nu bij Enosis Paralimni onder contract staat, terug op het voorval. "Voordat ik de eerste operatie aan mijn enkel moest ondergaan, zei de specialist dat ik nooit meer profvoetbal zou spelen als het mis zou gaan. Ik heb een heel slechte tijd doorgemaakt."

Ngoo was lang niet in staat om de huidige Liverpool-stopper te vergeven. "Van Dijk bood destijds zijn excuses aan via John Guidetti, een vriend van mij, die destijds was verhuurd aan Celtic. Die kon ik toen niet accepteren, maar nu wel. Hij heeft ontzettend veel schade anagericht, maar ik neem het hem niet meer kwalijk. Van Dijk heeft de loopbaan die ik had kunnen hebben vernietigd, maar ik wist dat het goed zou komen."

Dat is ook gebeurd. De Engelsman kan weer profvoetbal spelen en is na een succesvolle periode bij het Albaanse KF Tirana, waar hij topscorer en kampioen werd, in de Cypriotische middenmoot beland. Dit seizoen wist hij in tien wedstrijden nog geen doelpunt te maken.