Geen zorgen: Hoeveel competitiegoals heeft Krmencik inmiddels bij PAOK?

Geen zorgen: "Hoeveel competitiegoals heeft Krmencik inmiddels bij PAOK?"

27-03-2021 12:20

Hoewel de Tsjechen er afgelopen woensdag zes inschoten tegen Estland, zijn de Rode Duivels straks toch gewoon favoriet. Door de afwezigheid van Patrik Schick komt oude bekende Michael Krmencik misschien wel aan de aftrap. Daar moeten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zich geen zorgen over maken, beweert Gert Verheyen.

Krmencik kennen we natuurlijk van bij Club Brugge, waar hij weinig potten wist te breken. Sinds afgelopen winter probeert de diepe spits het bij het Griekse PAOK. Daar loop het ietsje beter. Bij het nationale elftal van Tsjechië speelt hij voornamelijk tweede viool, maar dat zou wel eens kunnen veranderen tegen de Duivels. Eerste keuze Schick mag namelijk niet naar zijn thuisland afreizen van de Duitse autoriteiten.

Maar zelfs mét Schick hoefden de Tsjechen zich niet al te veel illusies te maken. "Een goeie, maar geen wereldspits. Maar wat komt er achter hem? Krmencik…", legt Verheyen de vinger op de wonde bij Het Nieuwsblad. "Niet dat Krmencik niets kan, maar ik denk niet dat hij ervoor zal zorgen dat Tsjechië wint van België. Hoeveel competitiegoals heeft hij inmiddels bij PAOK ?", vraagt de analist zich af. Het antwoord: drie ...

Standaardsituaties
Hoe zal Tsjechië het dan proberen aanpakken? "Ze kunnen wél lopen en ze hebben body. Onder de 1,80 meter mag je bij Tsjechië niet meedoen", lacht Verheyen. "Als ze al tot iets in staat zijn, dan wel op spelhervattingen. Met name Soucek maakte er dit seizoen bij West Ham al vier op standaardsituaties."

Van die laatste is Verheyen al wat meer onder de indruk. "Soucek is een goeie. Goed in zijn passing, prima afstandsschot, ongelooflijk sterk met de kop. Maar ik snap ook waarom hij laat doorbrak", dempt hij de feestvreugde.