Clement zet eigen pupillen in Duivels-etalage: Zij zouden EK-selectie verdienen

Clement zet eigen pupillen in Duivels-etalage: "Zij zouden EK-selectie verdienen"

27-03-2021 11:42 Laatste update: 11:51
11

Zaterdagavond geven de Rode Duivels Tsjechië partij in de WK-voorrondecampagne. Roberto Martinez zal daarin ongetwijfeld rekenen op zijn vaste waarden. Voor Brandon Mechele lijken er zo geen minuten weggelegd, terwijl Mats Rits zelfs niet tot de selectie behoort. Philippe Clement neemt het op voor zijn pupillen.

"Hij had er kunnen bijzijn", verwijst de trainer van Club Brugge naar Rits in Het Laatste Nieuws. "Mats is dit seizoen fel gegroeid in zijn positie van ‘6’. Naar een niveau dat – en ik ben daarin eerlijk – ik niet had verwacht toen ik naar Club kwam. Ik heb ooit nog kort samengespeeld met Rits bij Beerschot. Het beeld dat ik toen had, is onwillekeurig blijven hangen."

"En toen ik bij Genk was, hebben wij Club vaak pijn kunnen doen op de positie van Mats", herinnert Clement zich. "Rits is zijn carrière begonnen als ‘10’, hé. En hij kwam naar Club als ‘8’. Maar zijn evolutie is enorm. Rits kan volgens mij nóg groeien. Hij is als een spons – hij pikt heel veel op, ’t is een verstandige jongen. Mechele is ook zo, maar bij Brandon gaat het trager."

"Brandon zou een EK-selectie verdienen", gaat Clement nog wat dieper in op zijn verdediger. "De stappen die dié jongen zet... Niemand spreekt erover, maar Brandon staat al maanden links bij ons – hij trapt crosses van dertig meter met zijn linker; omdat hij daar hard op traint."