Koller vreest voor kansen van Tsjechië tegen België: Die luxe hebben wij niet

Koller vreest voor kansen van Tsjechië tegen België: "Die luxe hebben wij niet"

27-03-2021 07:30
0

De Rode Duivels spelen vanavond hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië. Wie Tsjechië zegt, denkt wellicht snel aan oud-voetballer Jan Koller. De gewezen spits van RSC Anderlecht en Sporting Lokeren schat de kansen tegen de Rode Duivels niet bijster hoog in.

"We hebben geen grote sterren, maar we voetballen als een hecht collectief. Solidair, ze gaan door een vuur voor mekaar. De spelers van Slavia Praag zijn de basis van deze ploeg - het is een goede zaak dat ze het uitstekend doen in de Europa League. Voorts zijn er nog Coufal en Soucek van West Ham United. (enthousiast) Soucek is de verpersoonlijking van hoe wij voetballen. Energiek, met de juiste ingesteldheid", aldus Koller in Het Laatste Nieuws.

Toch moeten de Rode Duivels zich volgens de boomlange Tsjech weinig zorgen maken. "Jullie zijn de top van de wereld. Met een uitzonderlijk sterke generatie. Hazard, De Bruyne, Lukaku, Courtois... Alles is mogelijk, maar jullie zijn zonder discussie de grote favoriet in deze groep. Ook al missen jullie een paar belangrijke spelers, elke positie is quasi dubbel bezet. Die luxe is er niet in Tsjechië. Zaterdag ontbreken er een aantal basispionnen. Wel, dan wordt het moeilijk voor ons om te winnen", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie