Clement wil geen bondscoach worden, maar sluit vertrek bij Club Brugge niet uit

Clement wil geen bondscoach worden, maar sluit vertrek bij Club Brugge niet uit

27-03-2021 07:15 Laatste update: 07:21
13

Philippe Clement is goed op weg om zijn derde landstitel op rij te pakken in de Jupiler Pro League. Nadat hij eerst met KRC Genk kampioen werd, kan hij dat nu voor de tweede keer op rij met Club Brugge  doen. In gesprek met Marc Degryse kwam dan ook zijn toekomst aan bod.

"Ik heb hier getekend voor drie seizoenen", steekt Clement van wal in Het Laatste Nieuws. "Met duidelijke afspraken. Clubs die mij willen weghalen, weten wat ze moeten betalen, en als Club mij onderweg wil ontslaan, weet ik wat het hen zal kosten. Wat mij nu interesseert - er zijn nog negen matchen - is om kampioen te worden, en daarna gaan we aan de tafel zitten en maken we de evaluatie."

Of een vertrek deze zomer een optie is, laat de Club Brugge-coach in het midden. "We zien wel - ik ga in juni samenzitten met Bart (Verhaeghe, red.) en Vincent (Mannaert, red.) en dan kijken we wat hún situatie is en wat die van mij is - dan zie ik wel of er clubs geïnteresseerd zijn en of die interesse mij boeit of niet. De titel is nu mijn prioriteit."

Wat na Club Brugge?
Clement wil eerst nog mooie dingen neerzetten bij Club Brugge, maar toch wordt er al over de concrete toekomst gesproken. Bondscoach zit hij zichzelf nog niet worden. "Ik ben geen kandidaat", zo klinkt het. "Als ik hogerop wil en mij wil verbeteren, moet ik inderdaad naar het buitenland. In België kan ik niet beter zitten dan hier", aldus Clement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie