Verheyen spaart de lof voor De Bruyne niet: 'Fuck man, hoe goed is die'

Verheyen spaart de lof voor De Bruyne niet: 'Fuck man, hoe goed is die'

26-03-2021 20:15
20

Kevin De Bruyne was afgelopen woensdag weer één van de uitblinkers bij de Rode Duivels. Dat zag ook Gert Verheyen, die een enorme fan is van de middenvelder. Hij steekt zijn lof en adoratie ook niet onder stoelen of banken.

"De Bruyne wordt beoordeeld op zijn techniek, zijn traptechniek, passes. Allemaal fantastisch. Maar de vijf seconden voor hij de bal krijgt, zie je dat kopje heen en weer gaan, voortdurend de situaties rond hem aan het scannen. Dat is een enorm talent... Dan denk ik echt: ‘Fuck man, hoe goed is die", zegt Verheyen in Het Nieuwsblad.

De analist vindt De Bruyne dan ook absolute wereldklasse. "De space awareness van De Bruyne is ongelooflijk. Zijn gevoel voor ruimte. De Bruyne speelt niet vanuit een vaste positie. Hij is voortdurend op zoek naar de ruimte. En ondertussen maar scannen", geeft Verheyen aan.

Verheyen vergelijkt De Bruyne ook met enkele iconen van het voetbal. "Xavi deed ook niets anders: vier, vijf keer rond zich kijken, voor hij aan de bal kwam. Andrea Pirlo idem", geeft Verheyen aan.