Vermaelen (35) verlaat selectie, Martinez: Geen impact op zijn EK-kansen

Vermaelen (35) verlaat selectie, Martinez: "Geen impact op zijn EK-kansen"

26-03-2021 18:20
2

De Rode Duivels nemen het zaterdagavond op tegen Tsjechië, al moet Roberto Martinez wel verschillende spelers missen. Zo zal Thomas Vermaelen niet meer in actie komen tijdens deze interlandbreak. De 35-jarige verdediger keerde reeds terug naar Japan.

Zo kon Martinez niet anders dan afscheid te nemen van Vermaelen. Al had de bondscoach eigenlijk andere plannen met de verdediger van Vissel Kobe. "Bij Vermaelen was het plan om 2x45 minuten te spelen, maar hij kreeg in de wedstrijd tegen Wales wat tikken en heeft extra tijd nodig om te herstellen", wordt de Spanjaard geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Bovendien kreeg hij het advies om niet naar Praag te reizen door de coronamaatregelen, anders zou het zijn isolatieperiode in Japan bemoeilijken. Aangezien hij toch niet fit is voor de match tegen Tsjechië, namen we dus de beslissing om hem meteen te laten vertrekken. Maar ik ben zeer blij dat ik Thomas 45 minuten zag spelen met het oog op het EK. Dit was een goeie test. Zijn afwezigheid in de komende matchen heeft ook geen impact op zijn EK-kansen", besluit Martinez.