Union wil Dudenpark in 2024 verlaten: 50 miljoen euro budget voor nieuw stadion

Union wil Dudenpark in 2024 verlaten: "50 miljoen euro budget voor nieuw stadion"

26-03-2021 18:00 Laatste update: 19:29
18

Union Saint-Gilloise promoveert volgend seizoen na 48 jaar weer naar de Jupiler Pro League. De Brusselaars zullen aantreden in het mythische Joseph Marienstadion, maar CEO Philippe Bormans bevestigt dat Union plannen heeft om in de toekomst een nieuwe voetbaltempel te bouwen.

Zo is het huidige stadion commercieel gezien te weinig voor het moderne voetbal. Daarom willen de eigenaars van Union in Vorst een nieuw stadion bouwen. In Sint-Gillis zelf is geen optie, aangezien er geen ruimte is om uit te breiden. Al is Bormans ook wel fan van het legendarische Joseph Marienstadion. “Maar je koopt er helaas niets mee", zucht hij bij Bruzz.

"Het is moeilijk om in de huidige context van het moderne profvoetbal te voetballen in een stadion waar commercieel zo weinig mogelijk is. Er zijn amper vipruimtes en eetzalen. Onze fans zijn unieke sfeermakers, maar omdat het uitzicht van het park beschermd is, mogen we hen op de staantribune zelfs geen dak boven het hoofd geven."

Toekomstplannen
De bouwplannen van Union zijn al zeer concreet. "We zijn hier al twee jaar mee bezig. Het budget zullen wij voorzien en bedraagt zo'n 50 miljoen euro. We gaan voor het groenste stadion van Europa, dat ingebed zal zijn in zijn omgeving. Want ook dat hoort bij onze identiteit. Maar alles zal in overleg gebeuren."

"Een stadiondossier is altijd heel gevoelig, dat weten wij ook. Daarom bereiden we dit tot in de puntjes voor. We gaan echt met alle partners en overheden rond de tafel zitten. Maar we branden ook van ambitie. Dat wil zeggen dat we binnen drie jaar graag in het nieuwe stadion willen intrekken", besluit de CEO van Union.