Geen Qatar-boycot bij Rode Duivels, Degryse haalt zwaar uit: Dikke zever

Geen Qatar-boycot bij Rode Duivels, Degryse haalt zwaar uit: "Dikke zever"

26-03-2021 16:00 Laatste update: 16:03
30

Bij de nationale ploeg van Noorwegen en Duitsland kwam er al protest op het WK in Qatar, ook bij de Nederlanders lijkt dat op komst. Niet bij de Rode Duivels, wat Marc Degryse enorm stoort.

In een artikel van The Guardian raakte bekend dat zo'n 6500 arbeiders gestorven zijn bij de bouw van de WK-stadions in Qatar. Dat zorgde voor protesten bij Duitsland en Noorwegen. Bondscoach Roberto Martinez gaf aan dat een boycot niet zou passen en de KBVB kwam met een statement naar buiten dat het voetbal een hefboom kan zijn tot verbeteringen. "Om te beginnen vond ik het maar flauw dat het zo lang heeft geduurd voordat ze met dat statement naar buiten kwamen", zegt Degryse in HUMO.

"Zeker als je ziet dat er in buurlanden als Nederland en Duitsland al veel eerder de nodige heisa was ontstaan. Als je ’t mij vraagt, is het ook hypocriet om wel campagnes te voeren tegen racisme en voor de gelijkheid van man en vrouw, maar hier te doen alsof je neus bloedt. En over de uitleg dat zo’n WK als een hefboom voor verbeteringen zal werken, kan ik kort zijn: dikke zever", spaart Degryse de Belgische voetbalbond niet.

Ook de spelers worden zwaar aangepakt door Degryse. "Ja, ik ben ontgoocheld. Óók over de spelers, trouwens. Ze zullen voor een wedstrijd wel gezamenlijk knielen in het kader van Black Lives Matter, maar na dat artikel in The Guardian heb ik geen enkele speler ook maar iets horen zeggen", geeft hij aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie