'Lang (Club Brugge) heeft gigantisch veel kwaliteit, je moet hem koesteren'

'Lang (Club Brugge) heeft gigantisch veel kwaliteit, je moet hem koesteren'

26-03-2021 15:45
4

Noa Lang is een 'bijzondere jongen', vindt Erwin van de Looi. De bondscoach van Jong Oranje lag nog niet zo lang geleden even in de clinch met de smaakmaker van Club Brugge.

"Hij heeft gigantisch veel kwaliteit en is een hartstikke goede gast, maar soms worstelt hij wat met zijn emoties. Zeker in die tijd bij Ajax", zegt Van de Looi tegen Voetbal International over Lang.

Nadat de aanvaller een keer niet werd opgeroepen door Van de Looi, dronken de twee een kop koffie in Rotterdam. "Ik heb uitgelegd waarom ik hem niet uitnodigde. Noa was teleurgesteld en reageerde daar nogal fel op", vertelt Van de Looi. "Je mag best teleurgesteld zijn of kwaad op de trainer, maar de rest mag er geen last van hebben. Als dat wel zo is, dan moet ik zeggen tot hier en niet verder of ik ga met hem in gesprek. Vervolgens heeft hij het een paar keer heel goed gedaan."

Van de Looi kan tegenwoordig beter omgaan met creatieve spelers als Lang. "In mijn periode als trainer van FC Groningen was ik waarschijnlijk helemaal gek geworden van iemand als Noa", zegt hij. "Ik had veel meer moeite gehad daar mee om te gaan. Nu vind ik het mooi dat wij allemaal verschillende jongens met verschillende karakters en kwaliteiten hebben. Als ik iets heb geleerd is het dat je deze jongens moet koesteren."