Martinez: “Het WK in Qatar boycotten? Volgens mij niet het juiste besluit”

Martinez: “Het WK in Qatar boycotten? Volgens mij niet het juiste besluit”

26-03-2021 13:15
30

De Rode Duivels proberen zich te kwalificeren voor het WK in Qatar. Ondertussen ligt het land Qatar zelf onder vuur. Moeten de Belgen het WK boycotten? Roberto Martinez vindt van niet.

In Qatar worden momenteel de stadions voor het WK gebouwd. De werkomstandigheden voor de bouwers laten aan de wensen over. Er vielen bij de bouw ook al massaal doden. Met T-shirts toonden Duitsland en Noorwegen al hun afkeer. België kwam nog niet met een statement.

Niet emotioneel reageren
Een statement van de Belgische voetbalbond lijkt nog niet voor morgen. "We moeten niet emotioneel reageren. We proberen al een tijdje informatie in te winnen bij de institutie van de human rights. De spelers en de federatie zullen pas reageren wanneer alles duidelijk is. We willen dat het duidelijk is, zodat het een statement is waarin we geloven", stelt Martinez voor de camere van VTM.

Moeten de Belgen deelnemen aan het WK in Qatar? "Als je naar mijn persoonlijke mening vraagt, dan antwoord ik je: een boycot van het WK in Qatar is niet het juiste besluit. We kunnen net voetbal en het WK gebruiken om ervoor te zorgen dat er iets verandert aan de rechten van de mens."