Coronaregels hebben invloed op Tsjechië – België: acht spelers niet in actie

Coronaregels hebben invloed op Tsjechië – België: acht spelers niet in actie

26-03-2021 11:10 Laatste update: 15:15
15

Zaterdag staat Tsjechië – België op het programma. Beide bondscoaches mogen puzzelen, want maar liefst acht spelers zien de interland aan hun neus voorbijgaan. Dat heeft alles te maken met coronaregels.

Zowel bij Tsjechië als bij België zitten er vier spelers in de kern die in de Bundesliga actief zijn. Reizen zij naar Tsjechië dan moeten ze bij terugkeer in Duitsland twee weken verplicht in quarantaine. Daar zitten hun ploegen natuurlijk niet op te wachten.

Tsjechië mist tegen België spits Patrik Schick (Leverkusen), rechtsachter Pavel Kaderabek (Hoffenheim), middenvelder Vladimír Darida (Hertha BSC) en doelman Jiří Pavlenka (Werder Bremen). De vier speelden een paar dagen terug nog voor hun land toen Tjsechie Estland klopte met 2-6. Door het forfait van aanvaller Schick krijgt Michael Krmencik mogelijk tegen België een kans in de basis. De aanvaller wordt momenteel uitgeleend door Club Brugge aan PAOK.

Aan Belgische kant missen door de coronaregels Thorgan Hazard en Thomas Meunier (Dortmund), Dedryck Boyata (Hertha) en Koen Casteels (Wolfsburg). Enkel de Dortmund-Belgen stonden bij de 3-1 zege tegen Wales bij België in de basis. Roberto Martinez kan tegen Tsjechië ook geen beroep doen op Thomas Vermaelen – die al terug is naar Japan – en Yannick Carrasco. Die laatste blijft in België om te herstellen.