Memphis doet openlijk voorstel aan bonden: 'Daar kunnen we over praten'

Memphis doet openlijk voorstel aan bonden: 'Daar kunnen we over praten'

26-03-2021 09:01
2

Memphis Depay wil graag samen met andere landen een gezamenlijk statement maken tegen de mensenrechtenschennis in Qatar, waar het WK in 2022 plaatsvindt. De 27-jarige aanvaller is ook erg positief over de boodschappen van Duitsland en Noorwegen, gericht aan het gastland.

Na een bericht van de Engelse krant The Guardian, ligt Qatar onder vuur. Bij de bouw van de WK-stadions zijn in totaal 6.500 gastarbeiders uit landen als Sri Lanka, Bangladesh, India, Nepal en Pakistan omgekomen. Het dodental ligt naar alle waarschijnlijkheid nog hoger, aangezien de cijfers in andere landen niet goed bijgehouden worden.

Memphis wil om die reden in samenwerking met andere nationale ploegen graag een gezamenlijk statement maken. "Als we hier als collectief aandacht om vragen, dan is je boodschap groter dan wanneer een individu iets doet", stelt hij in gesprek met NU.nl. "Er zijn heel veel varianten denkbaar. Daar kunnen we over praten."

De nationale ploegen van Noorwegen en Duitsland maakten deze dagen voor hun wedstrijden al een statement richting Qatar. De Noren droegen woensdag voor het duel met Gibraltar shirts met de bedrukking 'Mensenrechten, op en naast het veld'. Donderdag deden de Duitsers iets soortgelijks, door samen het woord 'mensenrechten' te vormen. "Ik vind het mooi dat ze zich zo uit durven te spreken", besluit Memphis.