Doku tevreden na overstap van Anderlecht naar Rennes: “Een zeven”

Doku tevreden na overstap van Anderlecht naar Rennes: “Een zeven”

26-03-2021 08:12
1

Jérémy Doku kan in Frankrijk nog geen indrukwekkende statistieken voorleggen, maar de Rode Duivel is wel tevreden met zijn eerste maanden bij Stade Rennes. Hij maakte de overstap van Anderlecht naar de Ligue 1.

Doku geeft zichzelf een zeven voor zijn eerste maanden in Frankrijk ondanks hij een aantal keren kritiek heeft gekregen. “Goh, dat is raar om zelf te doen. Een zeven. Het zijn vooral mensen die naar de statistieken kijken, die me bekritiseren”, citeert Het Laatste Nieuws.

“Mensen in België weten ook dat ik niet veel scoorde in het verleden – ik ben geen Zlatan Ibrahimovic”, gaat Doku verder. “Pas op, ik begrijp dat er kritiek is als je enkel naar de cijfers kijkt. Maar zij die élke match zien, weten dat ik het goed doe. Anders zou ik toch niet altijd in de basis staan?”

Rennes legde 27 miljoen euro op tafel, maar dat vindt Doku niet teveel voor zo’n jonge speler. “Laat me zeggen dat ik er niet van schrok. Ik besef wat mijn kwaliteiten zijn. De prijzen gaan nu eenmaal sneller omhoog in de voetballerij. Ik ben nog jong, was basisspeler van Anderlecht en ik zit in de nationale ploeg.”

Doku vindt ook niet dat hij te vroeg naar het buitenland is vertrokken. “Helemaal niet. Ik ben 18 jaar, speelde alles bij een Belgische topclub. Het was tijd om naar het buitenland te gaan. Daar heeft leeftijd niets mee te maken”, aldus het voormalige dribbelwonder van RSC Anderlecht.