Rode Duivels blijven amper 30 uur in Tsjechië: “Al hebben we nooit getwijfeld”

Rode Duivels blijven amper 30 uur in Tsjechië: “Al hebben we nooit getwijfeld”

26-03-2021 07:47
2

De Rode Duivels blijven amper 30 uur in Tsjechië. Het land is zwaar getroffen door corona en vier in de Bundesliga-spelende Rode Duivels reizen niet mee: Meunier, Thorgan Hazard, Casteels en Boyata. De Belgen nemen geen risico’s.

De persconferentie en de training vinden ook plaats in Tubeke. “We komen pas vrijdagavond laat in Tsjechië aan”, zegt woordvoerder Stefan Van Loock aan Het Nieuwsblad. “Veel staat dan niet meer op de planning. De verplichte coronatest. En achteraf zakken de Duivels naar hun kamer af.”

Het hotel van de Rode Duivels ligt in het historisch centrum van Praag. “In normale tijden kunnen de spelers even een luchtje scheppen. Maar nu hebben we onze eigen twee verdiepingen en daar blijven ze. We willen niet dat de Duivels met andere mensen in contact komen.”

Na de match kregen de Rode Duivels meteen terug naar België. Tsjechië overschreed dinsdag de kaap van 25.000 doden op 10,7 miljoen bewoners. Nergens ter wereld stierven verhoudingsgewijs meer mensen door corona. “Al hebben we nooit getwijfeld om deze wedstrijd te spelen”, besluit Van Loock.