UPDATE: Vermaelen vliegt niet naar Tsjechië, vijf Duivels blijven in België

UPDATE: Vermaelen vliegt niet naar Tsjechië, vijf Duivels blijven in België

26-03-2021 07:14 Laatste update: 10:58
6

De Rode Duivels zullen vanavond naar Tsjechië trekken. Vier spelers die in Duitsland spelen zullen niet meereizen: Meunier, Thorgan Hazard, Casteels en Boyata. Het Nieuwsblad meldt dat ook Yannick Carrasco en Thomas Vermaelen onzeker zijn.

Het was de bedoeling van bondscoach Roberto Martinez om Thorgan Hazard op links te vervangen voor Carrasco. De buitenspeler van Atlético Madrid zat echter woensdag al niet op de bank tegen Wales door een spierletsel en is ook niet zeker voor de match in Tsjechië.

Ook Vermaelen werd tegen Wales vroegtijdig naar de kant gehaald door last aan de kuit. De verdediger van Vissel Kobe zal waarschijnlijk worden vervangen door Jason Denayer. Mechele, Saelemaekers, Sambi Lokonga, De Ketelaere, Verschaeren en Chadli haalden tegen Wales de bank niet en reizen in principe wel mee naar Tsjechië.

Update: Thomas Vermaelen zal niet spelen tegen Tsjechië. De centrale verdediger verlaat de groep en reist terug naar zijn club in Japan. Dat heeft de Belgische voetbalbond vrijdag laten weten. Yannick Carrasco blijft in België om fit te worden voor de match van dinsdag. De Bundesliga Belgen mogen dan weer niet afreizen naar Tsjechië en blijven ook achter in ons land. Het gaat om Thorgan Hazard, Boyata, Meunier en Casteels.