Tsjechen hebben geen schrik: Het gevoel is dat België minder is dan toplanden

Tsjechen hebben geen schrik: "Het gevoel is dat België minder is dan toplanden"

27-03-2021 09:00 Laatste update: 20:15
2

Boeken de Rode Duivels zaterdag hun tweede opeenvolgende zege op weg naar het Wereldkampioenschap voetbal in 2022? Daarvoor zal ons land zich voorbij Tsjechië moeten knokken. Een land dat snakt naar een WK-deelname en tegen ons land een statement kan maken.

Tsjechisch voetbaljournalist Tom Danicek is duidelijk in het exclusief gesprek met VoetbalPrimeur.be: Het WK missen zou een nationaal drama betekenen. "Terwijl we er de afgelopen jaren steeds bij waren op EK’s is het WK een ander paar mouwen. Slechts één keertje waren we er bij, inmiddels is dat al vijftien jaar geleden", aldus de journalist.

"De vorige campagnes waren telkens een teleurstelling ondanks dat de kwalificatiegroepen toch min of meer haalbaar waren. Deze keer moet het dus absoluut lukken. De match tegen België vormt meteen de perfecte gelegenheid om een statement te maken", vervolgt Danicek. "Het zou leuk zijn mochten we met België kunnen vechten om die eerste plek in de groep. De Rode Duivels verslaan zou dus meteen een uitstekende start zijn met het oog op die ambitie."

Het zelfvertrouwen is alvast in grote getalen aanwezig in Tsjechië. Zeker nadat de Tsjechen op speeldag 1 met 2-6 uithaalden tegen Estland. "Er is zeker het geloof dat er iets mogelijk is tegen België. Zeker nu dat Eden Hazard out is. Ondanks dat de Rode Duivels een topteam zijn leeft hier toch het gevoel dat landen als Spanje, Engeland en Frankrijk van een ander niveau zijn. De supporters die het meer van nabij volgen weten natuurlijk wel dat België een ontzettend compleet elftal is", vertelt Danicek.

De Tsjechen leven dus op goede hoop, al zijn er ook enkele factoren die in hun nadeel spelen. "Door de strenge Coronaregels in Duitsland en het feit dat Tsjechië één van de zwaarst getroffen landen is op dit moment in Europa zullen verschillende spelers moeten afhaken. Daardoor zal onze beste spits Schick en onze aanvoerder Darida niet kunnen aantreden tegen de Rode Duivels. Een aanzienlijk verlies in kwaliteit."

Positief is dan weer dat ondanks de afwezigen, Tsjechië in uitstekende vorm verkeert. "De ruime overwinning tegen Estland was daar een mooi bewijs van. De uitstekende vorm van Soucek speelt daar ook een rol in. Hij doet het ontzettend goed in de Premier League. Hij is een wapen waar niet veel landen over beschikken, zeker op standaard fases. Verder zijn er veel spelers van Slavia Praag in de kern. Een ploeg die het Europees uitstekend doet dit seizoen. Die goede vorm trekken de spelers door bij de nationale ploeg", aldus Danicek. De Rode Duivels zijn dus gewaarschuwd. Tsjechië zit boordevol vertrouwen en gaat vol voor de overwinning tegen ons land.