Foket over David:  Zijn moeilijke start bij Lille vond ik wat ambetant

Foket over David: " Zijn moeilijke start bij Lille vond ik wat ambetant"

25-03-2021 22:39
5

Ooit samen op het veld bij KAA Gent en nu concurrenten in de Ligue 1. De ene strijd voor het behoud en de andere gaat voor de titel. Thomas Foket is bezig aan een uitstekend seizoen bij Stade Reims. Hij spreekt in een interview met Sport/Voetbalmagazine over Jonathan David, zijn voormalig ploegmaat bij KAA Gent.

Thomas Foket is andermaal bij de selectie van Roberto Martinez, een blijk van de bondscoach dat hij tevreden is met de prestaties van de rechterflankspeler bij zijn club Stade Reims. De 26-jarige rechtsachter geeft zijn kijk op de open titelstrijd die dit seizoen heerst in Frankrijk. "Ik denk dat ze daar zeker toe in staat zijn. PSG hinkt toch op twee gedachten, met ook nog de Champions League. Lille is een heel goed georganiseerd team dat weinig steken laat vallen", aldus Foket aan Sport/Voetbalmagazine.

Bij Lille LOSC is ene Jonathan David op volle toeren geraakt. De Canadese spits en voormalig ploeggenoot van Foket bij KAA Gent krijgt veel lof. En terecht volgens Foket die hem zag toekomen bij KAA Gent. "Bij Gent zag ik hem toekomen en groeien. Zijn moeilijke start bij Lille vond ik wat ambetant. Ik hoopte vooral dat hij niet ging panikeren, omdat de druk er groter is. Maar hij bleef rustig, vond zijn draai, scoort nu weer vlot en bewijst zijn uitstekende plaatsing en koelbloedigheid voor doel. Je merkt dat zijn vertrouwen groot is, op die jonge leeftijd. Het beste moet nog komen. Hij is en blijft sowieso Mister Cool", aldus Foket.