Duitsland met duidelijke 'Qatar-boodschap' voor wedstrijd tegen IJsland

Duitsland met duidelijke 'Qatar-boodschap' voor wedstrijd tegen IJsland

25-03-2021 21:35
6

Het nationale elftal van Duitsland heeft voor de wedstrijd tegen IJsland van donderdagavond een statement gemaakt over het WK van 2022 in Qatar. De spelers van Die Mannschaft droegen speciale shirts met een duidelijke boodschap: 'Human Rights'.

Na Noorwegen laat nu ook Duitsland zich dus uit over het WK in Qatar. De Noren lieten voor de wedstrijd tegen Gibraltar zien dat ze niet blij zijn met de mensenrechtensituatie in Qatar. Ze droegen een shirt met daarop de tekst: 'Respect, op en naast het veld'. Voor de aftrap trokken de spelers vervolgens een shirt aan met de tekst 'Mensenrechten, op en naast het veld'. De Duitsers poseren voor de wedstrijd tegen IJsland in speciale shirts.

Qatar ligt onder vuur na een artikel van de Engelse krant The Guardian. Bij de werkzaamheden aan de WK-stadions zouden in totaal 6.500 arbeiders uit landen als Sri Lanka, Bangladesh, India, Nepal en Pakistan zijn omgekomen. De cijfers liggen naar verluidt nog hoger, aangezien de cijfers in andere landen niet goed bijgehouden worden.