Chelsea haalt gram bij Engelse pers en publiceert vier Abramovich-rectificaties

Chelsea haalt gram bij Engelse pers en publiceert vier Abramovich-rectificaties

25-03-2021 19:30

Chelsea en Roman Abramovich hebben hun gram gehaald ten opzichte van diverse Engelse media. Er verschenen in februari berichten over de Russische eigenaar van The Blues in een viertal kranten die hij graag gerectificeerd zou willen zien.

Dat is nu gelukt: in een statement op de website van The Blues bijten The Times, The Independent en The Daily Mail in het stof als het gaat om eerdere berichtgeving over de puissant rijke Rus. De drie kranten moeten de gemaakte kosten aan Abramovich terugbetalen en zullen daarnaast ook een schenking doen aan een door de Chelsea-eigenaar uitgekozen goed doel.

The Times en The Daily Mail beweerden eerder dit jaar dat Abramovich zijn Britse paspoort kwijt was geraakt en dat hij op dubieuze wijze aan zijn geld zou zijn gekomen. De Rus heeft echter bewezen dat hij het Britse paspoort nooit heeft gehad en dat zijn inkomsten volledig legaal waren. Ook een bericht van The Independent waarin stond dat Abramovich 'het schoothondje' van Vladimir Poetin is, werd ingetrokken.

Eerder eiste Abramovich ook al rectificatie van de uitgeverij van het boek 'Putin's People', waarin hij beschuldigd wordt van het kopen van Chelsea in opdracht van de Russische premier. Dit verzoek loopt nog.