Lukaku is na zijn treffer tegen Wales plots beste strafschopnemer van Europa

Lukaku is na zijn treffer tegen Wales plots beste strafschopnemer van Europa

25-03-2021 19:15 Laatste update: 19:20
6

Romelu Lukaku scoorde woensdagavond tegen Wales de geruststellende 3-1 vanop de stip. Lukaku bewijst nu al enkele jaren dat hij dodelijk is, zeker als het op elfmeters aan komt. Zijn laatste penaltymisser dateert al van 26 augustus 2017. En zo werd Big Rom plots de beste strafschopnemer van Europa.  

Het was voor Lukaku namelijk al de achttiende keer op rij dat hij raak trof vanop de stip. Enkel Luis Suarez van Atlético Madrid doet met negentien stuks beter, als speler van een ploeg uit de G5-competities. Maar wanneer we de penalty’s uit strafschoppenreeksen ook gaan meetellen, zien we dat Lukaku de beste van de klas is. Hij scoorde er zo negentien op een rij, terwijl Suarez in 2019 een penalty miste in de strafschoppenreeks in de Copa America tegen Peru.

En als Belgen mogen we best fier zijn, want de eerste achtervolger van Lukaku is ook een landgenoot. Zo zit Eden Hazard aan zeventien opeenvolgende penaltygoals. De Rode Duivels hoeven dus geen strafschoppenreeks te vrezen op het EK zo lijkt.