Cools (ex-Club Brugge) over bekroning Scholz: “Dat heeft hij zeker verdiend

Cools (ex-Club Brugge) over bekroning Scholz: “Dat heeft hij zeker verdiend"

25-03-2021 19:00
0

Bij FC Midtjylland vormt Dion Cools een verdediging met onder meer Alexander Scholz, die in België voor Lokeren, Standard en Club Brugge speelde. Onlangs werd hij zowaar verkozen tot 'Speler van het Jaar' in Denemarken. 

"Dat heeft hij zeker verdiend. Hij heeft een zeer groot aandeel in de opbouw van achteruit, hij zorgt voor de openingen. Verdedigend doet hij ook uitstekend zijn werk. Zijn intelligentie was ook altijd een van zijn troeven. En zijn stijl... tja, dat is iets anders", vertelt Cools aan Sporza.

"Ik heb nog een halfjaar met hem gespeeld bij Club, maar sinds mijn komst naar Denemarken hebben we een speciale band opgebouwd. Hij heeft mij geholpen om een woning te vinden, hoe ik bepaalde papieren in orde moest brengen. Hij spreekt ook nog een beetje Nederlands, dus dat kan ik af en toe nog eens met hem praten ook."

Cools speelde dit seizoen al zestien wedstrijden voor Midtjylland. Hij liet al één goal en één assist achter zijn naam noteren. Scholz speelde op zijn beurt al 21 wedstrijden en hij was goed voor drie doelpunten. Midtjylland staat momenteel tweede in het klassement met twee punten achterstand op leider Bröndby IF.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie