'Rivaldo heeft mooie woorden over voor Nederlander van Barcelona'

'Rivaldo heeft mooie woorden over voor Nederlander van Barcelona'

25-03-2021 18:45

FC Barcelona-grootheid Rivaldo schat de kans groot in dat Lionel Messi ook volgend seizoen nog speler van Barça is. Het contract van de Argentijnse superster loopt af in Camp Nou, waardoor zijn toekomst nog onzeker is. Rivaldo heeft ook mooie woorden voor trainer Ronald Koeman.

"Messi ziet er veel meer verbonden en gelukkig uit sinds de komst van Juan Laporta (De nieuwe president van Barça, red.), iemand die hij goed kent", laat Rivaldo optekenen door Betfair. "Daarom geloof ik steeds meer dat Messi tot een akkoord kan komen met het nieuwe bestuur over een verlenging en langer verblijf bij de club."

Als Messi daadwerkelijk bij Barcelona blijft, dan denkt Rivaldo dat Koeman daar ook een aandeel in heeft. "Hij lijkt een goede relatie te hebben met Messi", vertelt de Braziliaan, die nog meer goede woorden heeft voor Koeman. "Hij geeft ook een aantal jonge en getalenteerde spelers de kans, die een cruciaal onderdeel zijn van het 'nieuwe Barcelona' dat in aanbouw is."

"Koeman zijn kwaliteiten werden des te meer duidelijk toen hij het speelsysteem omgooide bij Barça", gaat Rivaldo verder. "Hij heeft een erg interessante opstelling, de 3-4-3-formatie, gevonden. Die formatie zorgde ervoor dat Barcelona geweldig voetbal speelde. En nog belangrijker, ze wonnen er wedstrijden door.